Annan Verboom

Mijn naam is Annan Verboom, een creatieve mediamaker met ervaring bij de radio en televisie.

Sinds mijn vijftiende ben ik betrokken bij de lokale omroep van Leiden, Sleutelstad. Hier heb ik nieuwsberichten geschreven, YouTubevideo’s gemaakt, radioprogramma’s gepresenteerd, een korte radiodocumentaire gemaakt en meegewerkt aan televisieproducties.

Tegenwoordig presenteer ik vrijwillig radioprogramma’s voor de omroep, waaronder een wekelijkse vrijdagavondshow tussen 19.00 en 21.00 uur, waarin aandacht wordt besteed aan nieuwe muziek, actuele onderwerpen, persoonlijke verhalen én het vrijdagavondgevoel.


Opleiding
Ik studeer aan het Mediacollege Amsterdam en volg de opleiding Mediaredactiemedewerker. Op dit moment zit ik in mijn laatste leerjaar.

Wij besteden aandacht aan het schrijven van diverse artikelen, het maken van videoproducties, fotograferen, het presenteren en produceren van radioprogramma’s en nog veel meer facetten uit het mediavak.

Tijdens de opleiding loop ik bij twee bedrijven stage. Tijdens de eerste periode heb ik mij ingezet voor Stichting Meeromroep, in de volksmond MeerRadio genoemd. Hier heb ik bijna dagelijks radioprogramma’s gemaakt (zowel nieuwswaardig als gericht op entertainment), gewerkt op de nieuwsredactie, verslag gedaan tijdens de Tweede Kamerverkiezing 2021 en een podcast gemaakt.

De tweede periode loop ik stage bij Omroep MAX, voor NPO Radio 1 en NPO Radio 4. Hier werk ik achter de schermen aan de radio-uitzendingen, werk ik op de (online) redactie en houd ik het Instagram account bij van De Perstribune.

Freelance
Een aantal maanden heb ik de regie en productie gedaan voor Licht op Leiden, een programma dat zowel op Sleutelstad Radio als Sleutelstad TV werd uitgezonden. Hierna kreeg ik de mogelijkheid als freelancer het wekelijkse televisieprogramma Jaar van de Tuin te produceren. Hiervoor zorg ik op tijd voor de voorbereiding van de opnames, voer ik productionele werkzaamheden uit in de studio en regisseer ik de opnames. Ook zorg ik dat de uitzending daadwerkelijk wordt uitgezonden op televisie en wordt verspreid via de online kanalen.

Ook maak ik wekelijks een reportage op locatie. Hierbij neem ik interviews af, maak ik videobeelden en monteer ik het geheel.

Voor het programma Jaar van de Tuin draag ik de eindverantwoordelijkheid van het programma.

Ook werk ik als freelancer aan losse programma’s/uitzendingen op Sleutelstad TV, zoals het ‘TV-debat referendum Roomburgerpark’ en de uitzending over de Dodenherdenking Leiden, waarvoor we op 4 mei vier live-uitzendingen achter elkaar hebben gemaakt vanuit vier locaties in Leiden.